08 листопада 2023

Початок діагностичної роботи з першачками

     Із вступом дитини до першого класу найважливішим етап є процес адаптації, під час якої вона отримує орієнтацію в системі поведінки, що надовго визначає подальшу долю її розвитку. В ході цього процесу формується учнівський колектив з певним рівнем соціально-психологічної згуртованості. Взаємини у учнівському класі виступають могутнім засобом залучення особистості дитини до нових соціальних функцій, культури, норм поведінки, характерних для школи. 

      Метою адаптаційного періоду в 1-му класі є створення у дитини уявлення про заклад освіти як місце, де вона буде прийнята і сприйнята такою, якою вона є з усіма своїми почуттями, думками, знаннями, проблемами. Процес адаптації першокласників протікає на всіх її рівнях: біологічному (пристосування до нового режиму навчання й життя); психологічному (входження до нової системи вимог, пов’язаних з виконанням навчальної діяльності); соціальному (входження до учнівського колективу).

    Сьогодні з учнями 1-А класу почали працювати над визначенням рівня адаптації до навчання в закладі освіти. І звісно ж, не змогли обійтися без пальчикової гімнастики.

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Поговоримо про згуртування"

    Продовжуючи тематику формування безконфліктного середовища в закладі освіти, із шестикласниками говорили про важливість згуртування клас...