26 вересня 2024

"Поговоримо про згуртування"

    Продовжуючи тематику формування безконфліктного середовища в закладі освіти, із шестикласниками говорили про важливість згуртування класного колективу, про взаємопідтримку та взаємодопомогу один одного. Також проаналізували результати діагностики згуртування учнів між собою.


20 вересня 2024

Психологічна просвіта для батьків

    "Як правильно спілкуватися з підлітком?", "Як не втратити контакт з дитиною?", "Які особливості підліткового віку потрібно знати батькам?"...цей ряд запитань батьків дітей підлітків є безкінечним. На зустрічі батьків восьмикласників говорили про ряд важливих питань, які стосуються саме цього важливого періоду. Дуже вдячна за активність батьків, цікаву полеміку та зворотній зв'язок! Цікаві відео по цих питаннях за посиланнями👇



18 вересня 2024

Забезпечення повноцінної освіти для учнів з ООП

    Розпочинаються другі по черзі засідання команд психолого-педагогічного супроводу учнів з особливими освітніми потребами. Важливим є постійна командна робота, спільні обговорення між членами команд з метою підвищення ефективності освітнього процесу через забезпечення правильної індивідуальної освітньої траєкторії для учнів. Роль практичного психолога є однією із ключових, адже робота йде не лише в напрямку взаємодії із учнем, а і з усіма педагогами, які працюють із дітьми з ООП, а також батьками.


11 вересня 2024

Брифінг з класними керівниками 5-их класів

      Для підвищення ефективності процесу адаптації п'ятикласників, був проведений брифінг із педагогами, які стали класними керівниками у 5-их класах. Проінформувала стосовно проходження діагностики адаптації п'ятикласників та ознайомила із методичними рекомендаціями щодо визначення І рівня підтримки для учнів. Також обговорили проблеми, які можуть виникнути або виникнули в класних колективах, розглянули шляхи їх вирішення. Дякую педагогам за активну участь!

09 вересня 2024

Конфлікт: як досягти успіху

    Продовжуючи тему конфліктності, сьогодні з учнями 6 класу розібрали різні стратегії поведінки в конфліктних ситуаціях. Визначили, які ж стратегії поведінки найбільш дають найкращі результати. Також обговорили кроки до розв'язання конфлікту.

06 вересня 2024

Година психолога

  Навчання в другому класі не таке й легке, як здається на перший погляд. Важливо продовжувати працювати із другокласниками на визначення проходження подальшої адаптації, особистісного розвитку та згуртування класу. Сьогодні провели діагностичну годину психолога за допомогою проективної методики "Дерево". 

Профілактика конфліктності серед здобувачів освіти

    Формування безконфліктного середовища - один з головних напрямків роботи психологічної служби. Тому з учнями 6 класу розглядали причини конфліктів. емоційний стан учасників конфліктних ситуацій. Обговорювали шляхи недопущення ескалації ситуації конфліктів в учнівському середовищі. Ну і звісно ж, училися контролювати власні емоції через виконання простих розвантажувальних вправ.







"Поговоримо про згуртування"

    Продовжуючи тематику формування безконфліктного середовища в закладі освіти, із шестикласниками говорили про важливість згуртування клас...