30 листопада 2022

«Толерантність – ознака сучасного світогляду»

     Акція "16 днів проти насильства" спрямована не лише на інформування щодо недопущення насильства, а й формування та розвитку толерантної особистості. Тому для учнів 5 класів була проведена онлайн-зустріч "Толерантність – ознака сучасного світогляду", де діти мали змогу обговорити в чому полягає толерантність та визначити риси толерантного суспільства. 

28 листопада 2022

«Я, ти, ми – друзі назавжди»

    В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» для учнів перших класів був проведений захід «Я, ти, ми – друзі назавжди» з метою профілактику булінгу та попередження конфліктних ситуацій в учнівському середовищі. Крім того, захід був спрямований на згуртованість першачків та покращення проходження процесу адаптації до навчання.


25 листопада 2022

Безпечна поведінка з незнайомцями

     В рамках акції "16 днів проти насильства" з метою поширення знань серед дітей для убезпечення себе від ситуації викрадень та торгівлі дітьми, для учнів початкової ланки було проведено інформаційне заняття «Безпечна поведінка з незнайомцями». Діти - це найбільш уразлива категорія небезпек, пов'язаних з викраденнями та торгівлею, тому важливо інформувати учнів щодо безпечних правил поведінки з незнайомцями. 

22 листопада 2022

Співпраця із компанією Scatec Ukraine

Сьогодні у молодіжному просторі «Саме час» відбулося громадське обговорення проєктів для їх реалізацією компанією Scatec Ukraine (ТОВ Чиста Енергія - 2011 ) у 2023 році. До обговорення долучився і Кам'янський ліцей №1 з двома проєктам, один з яких стосувався удосконалення новим обладнанням сенсорної кімнати в закладі освіти, яка функціонує завдяки фінансуванню компанії вже з початку цього навчального року.

19 листопада 2022

В скарбничку самоосвіти

    Консультативний напрямок на даний час є одним з пріоритетних напрямів роботи практичного психолога закладу освіти. Тому потребує постійного теоретичного та практичного вдосконалення. Особливо цінними є знання, передані практикуючим професіоналом. Спікер вебінару "Консультативна діяльність психолога закладу освіти" - Інна Панкратова.

18 листопада 2022

Девіантна поведінка: як знайти підхід?

    В рамках проведення зустрічі методичного об'єднання класних керівників, була піднята важлива для роботи педагога тема "Особливості психолого-педагогічної роботи з дітьми з девіантними формами поведінки". Мала можливість розглянути разом із колегами поняття "девіантність" та причини її виникнення, а також напрямки та методи роботи із здобувачами освіти, які мають схильності до різних форм девіантної поведінки.

16 листопада 2022

Якого кольору толерантність?

    В рамках відзначення дня толерантності учні 5 та 6 класів мали змогу пройти  гру-подорож "Якого кольору толерантність?!", під час якої розширювали свої знання про толерантність та її важливість для сучасного суспільства. Також від учнів був отриманий зворотний зв'язок за допомогою гугл-форм.

 

День толерантності

       До дня толерантності учні 3 класів взяли участь у онлайн-заході "Будьмо толерантними щодня!". Під час спілкування визначали, що ж означає бути толерантним та чи дійсно це є необхідним для нашого суспільства. Переглянули мультфільм "Подарунок" та обговорили його головний посил. Запрошуємо всіх переглянути цей чудовий мультфільм.

Мультфільм "Подарунок"👉    


12 листопада 2022

В скарбничку самоосвіти

    Для підвищення кваліфікації кожного психолога важливим є не лише участь у навчальних проектах, а і участь у зустрічах формату «питання-відповідь». Однією з таких заходів є організована онлайн-зустріч, провідною темою якої є «Соціально-психологічний супровід адаптації здобувачів освіти до нових/змінених умов навчання». На питання практичних психологів вичерпно відповідали Інна Панкратова та Тетяна Сливінська.

10 листопада 2022

Адаптація першокласника - діагностика

   В успішній адаптації першокласника чималу роль відіграє процес діагностики успішності проходження освоєння першачка до навчання. Таким чином, протягом листопада проводиться дослідження процесу адаптації учнів перших класів до навчання. Одним із методів є використання психологічних діагностичних методик та безпосередній контакт з учнями для відслідковування групової динаміки. Результат діагностики дасть можливість визначити рівень адаптованості учнів на даному етапі навчального процесу. 

04 листопада 2022

Зустріч класних керівників 5 класів

     В умовах тяжкої ситуації сьогодення, процес адаптації п'ятикласника є проблемним. Дослідження адаптації також ускладнює і переважне дистанційне навчання. З метою підвищення ефективності походження адаптаційного процесу була проведена зустріч класних керівників 5-их класів, на якій обговорили результати діагностики самооцінки та самоповаги учнів, визначилися з подальшим алгоритмом дій. 

01 листопада 2022

Година психолога "Конфлікти та їх вирішення"

      З метою профілактики конфліктності серед учнів ліцею та розвитку навичок підбирати вірні стратегії вирішення конфліктів, спільно із педагогом Кам'янського ліцею №1 Марією Дмитрівною Рибалкою був проведений бінарний урок на тему "Конфлікти та їх вирішення" для учнів 10 класів. Важливим компонентом заходу були відкриті обговорення конфліктних ситуацій, їх причин та стратегій взаємодії. Не обминули учні в своїх обговореннях і актуальну проблему сьогодення - агресивне вторгнення в Україну, як болючий етап розвитку нашої країни. 

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...