20 січня 2022

Проведено засідання команд психолого-педагогічного супроводу

 Продовжуючи роботу над активним розвитком інклюзивної форми навчання, в Кам'янському ліцеї №1 протягом тижня відбулися засідання команд психолого-педагогічного супроводу. Відповідно до листа Міністерства освіти і науки України від 09.12.2021 № 1/21614-21 про визначення рівня підтримки дітям з особливими освітніми потребами, на порядку денному засідань команд психолого-педагогічного супроводу спільно із фахівцями Кам'янського міськрайонного інклюзивно-ресурсного центру були визначені категорії освітніх труднощів та рівні підтримки у закладі освіти для дітей з особливими освітніми потребами, що здобувають освіту за інклюзивною формою навчання. Плідна співпраця між закладом освіти та інклюзивно-ресурсним центром дає можливість визначити актуальну та результативну індивідуальну освітню траєкторію для дитини з ООП з метою забезпечення її права на освіту. 

        

10 січня 2022

Щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами

Одним із провідних питань серед розглянутих на сьогоднішньому засіданні педагогічної ради, було питання щодо змін в організації навчання осіб з особливими освітніми потребами відповідно до законодавчих вимог, які вступили в дію з 01 січня 2022 року. Зокрема, порядок визначення категорій освітніх труднощів та відповідних їм рівнів підтримки для дитини з ООП, організації роботи команди психолого-педагогічного супроводу та оформлення індивідуальної програми розвитку відповідно до нового зразку. 

Нормативно-правові документи можна знайти за посиланнями:

1. Постанова КМУ "Про затвердження Порядку організації інклюзивного навчання у закладах загальної середньої освіти" 

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/957-2021-%D0%BF#n13

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 21 липня 2021 року № 765 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами» 

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/765-2021-%D0%BF#Text

3. Лист МОН від 30 серпня 2021 року № 1/9-436 «Щодо організації навчання осіб з особливими освітніми потребами у закладах загальної середньої освіти у 2021/2022 навчальному році»

https://mon.gov.ua/ua/npa/shodo-organizaciyi-navchannya-osib-z-osoblivimi-osvitnimi-potrebami-u-zakladah-zagalnoyi-serednoyi-osviti-u-20212022-navchalnomu-roci

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...