30 квітня 2024

Година профорієнтації "Твоє життя в твоїх руках!"

   Сьогодні спільно із соціальним педагогом ліцею Людмилою Дмитрівною Шкворець було організовано та проведено для учня 10 класу годину профорієнтації "Твоє життя в твоїх руках!". Під час спільної роботи було проведено діагностичне визначення професійної схильності дитини за методикою Дж. Голланда та Є. Клімова. Відповідно до результатів, учень отримав консультацію щодо професійного спрямування, яке найбільш підходить для індивідуальної типології особистості учня.


29 квітня 2024

Згуртованість класу. Виступ на батьківських зборах

   Успішність навчання учнів залежить від багатьох факторів, одним з яких є комфортність перебування в класному колективі. Вивчення індексу задоволеності та згуртованості класу є важливим показником комфортності кожного учня. Результати вивчення було продемонстровано батькам під час проведених батьківських зборів та визначено основні напрямки підвищення згуртованості дітей.

25 квітня 2024

Всеукраїнська конференція «Соціально-психологічна підтримка учасників освітнього процесу»

    Не дивлячись на велику кількість тривог, все ж таки вдалося виступи із власними тезами на Всеукраїнській науково-практичній конференції «Соціально-психологічна підтримка учасників освітнього процесу», присвяченої 106-й річниці від дня народження В. Сухомлинського. У співавторстві із кандидатом педагогічних наук, старшим викладачем кафедри психології ЧНУ ім. Б. Хмельницького Людмилою Никифорівною Смалиус було подано публікацію на тему "Психологічні хвилинки як засіб збереження ментального здоров'я під час освітнього процесу в закладах освіти: практичне застосування". 




24 квітня 2024

Година психолога для майбутніх п'ятикласників

   Майбутні п'ятикласники вже цікавляться тим, що їх чекає в навчанні на ІІ рівні освіти. Для того, щоб знизити тривожність дітей та допомогти в адаптації до наступного кроку, проводимо цікаві бесіди про навчання в 5 класах, про важливість збереження дружніх стосунків у класному колективі та важливості у підтримці один одного. 





16 квітня 2024

"Кольорова" година психолога

  Сьогодні з учнями 4А та 4В класу визначали улюблені кольори кожного та знаходили асоціації навколишнього світу з різними кольорами. Також вели цікаві діалоги щодо унікальності кожного з нас, відмінності в уподобаннях та інтересах, говорила про дружбу. Спілкувалися щодо майбутнього важливого кроку для всіх четвертокласників - переходу до п'ятого класу.







15 квітня 2024

В гості до четвертокласників

    Сьогодні з учнями четвертого класу проводили комбіновану роботу. Говорили про кольори та їх значення для кожного учня, визначали "кольорове забарвлення" навколишнього світу. Також визначали ставлення учнів до навчання та ліцею. Виконавши вправу "Веселі анаграми", налаштували позитивну мотивацію до продовження вивчення навчальних предметів.


11 квітня 2024

Турнір з настільного тенісу до Всесвітнього дня здоров'я

   До Всесвітнього дня здоров'я з учнями шостого класу був проведений турнір з настільного тенісу з метою згуртування учнів та підвищення взаємопідтримки один одного. Вітаємо переможців, іншим учасникам - вдячність за активність!

09 квітня 2024

Психологічна просвіта для батьків

   Провівши діагностику професійності схильності учнів 9 класів, важливим є здійснення просвітницької діяльності для батьків майбутніх випускників. Розуміння професійних схильностей та вподобань своєї дитини, батьки мають змогу ефективніше допомогти з визначенням майбутнього професійного напрямку в життя. Окрім того, подібна діагностика дає змогу визначити рівень готовності дитини до обрання свого професійного напрямку.


05 квітня 2024

Година психолога

   Створення безпечного освітнього середовища не можливе без навичок будувати позитивні міжособистісні стосунки. При цьому важливим є розвиток вміння вирішувати конфліктні ситуації без допущення їхньої ескалації. Тому сьогодні із семикласниками розглядали приклади конфліктних ситуацій, розглядали стратегії поведінки у конфліктах та вчилися перетворювати конфліктну ситуацію на результативну комунікацію, підбираючи вірну стратегію поведінки.


"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...