22 вересня 2023

День миру

     Виховання патріотизму та формування свідомості у молодших школярів є однією з ключових аспектів розвитку свідомого громадянина суспільства. Сьогодні взяла участь у виховних заходах до Дня миру в учнів молодшої ланки. Високий рівень патріотичного виховання та повнота свідомих відповідей маленький українців - показник успішного майбутнього українського суспільства.

19 вересня 2023

Година психолога

    Психологічна просвіта важлива для учнів старших класів не менш за інших. Тому важливим є вдало підібрана тематика. Сьогодні зустрілися з одинадцятикласниками для обговорення побудови спільної роботи на наступний навчальний рік. Учні отримали анкетування для визначення актуальних тем годин спілкування. Сподіваюся, випускний клас принесе багато корисної інформації та сприятиме максимальному розвитку особистості кожного учня.

18 вересня 2023

Година психолога

      Сьогодні учні 5-А та 5-В класу на годині психолога обговорювали риси характеру, які допомагають їм у побудові продуктивних позитивних стосунків в соціумі. Дуже активні п'ятачки конструктивно аргументували свої відповіді, що дає можливість зрозуміти - підростає ще одне свідоме та активне покоління України. 

15 вересня 2023

Година психолога

    Розпочали мандрівку по пізнанні власної особистості з учнями 6-А класу на онлайн-зустріч "Я - особистість": наділяли фантастичними властивостями простий предмет, фантазували над створенням власних індіанських імен та зображували герб своєї особистості. Вдячна всім учням за активну роботу на зустрічі!

14 вересня 2023

В скарбничку самоосвіти

    Сьогодні завершившся останній четвертий модуль "Інструменти дистанційної роботи психолога в умовах збройного конфлікту" курсу "Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти". Розбирали інструменти для онлайн-консультування та переваги і недоліки телепсихології в умовах збройного конфлікту, критерії вибору онлайн-платформ, ознайомилися із цифровими технологіями для підтримки психічного благополуччя під час кризи та збройних конфліктів. 

Година психолога

    "Перший раз у п'ятий клас" - зустрілися з учнями 5-Б класу в онлайн-форматі. Але не дивлячись на відсутність очного спілкування, зустріч видалася цікавою та корисною для кращого знайомства один з одним. 

13 вересня 2023

Круглий стіл "Адаптація та модифікація навчальних програм: ключові аспекти реалізації індивідуальної освітньої траєкторії"


     Для забезпечення ефективної індивідуальної освітньої траєкторії учням з особливими освітніми потребами, педагогічні працівники Кам'янського ліцею №1 постійно вдосконалюють свій професіоналізм, працюють над здобуттям нових знань та освоєння ефективних методів роботи із учнями з ООП. Тому в закладі на регулярній основі проводиться психологічна просвіта з питань реалізації інклюзивного навчання. Обговорювали проблему адаптації та модифікації навчальних предметів, працювали над підбором ефективних методів та форм для роботи з дітьми з різними категоріями труднощів. 

07 вересня 2023

В скарбничку самоосвіти

     Продовжуючи співпрацю із інститутом післядипломної освіти, було взято участь у засіданні на тему «Планування діяльності практичного психолога та соціального педагога згідно нормативної документації фахівця психологічної служби та з урахуванням вимог часу». Дуже інформативна та корисна зустріч, яка дала змогу поспілкуватися з колегами та обговорити надважливі питання роботи практичного психолога в закладі освіти в умовах сьогодення.

01 вересня 2023

В скарбничку самоосвіти

     Продовжується навчання в проєкті у сфері психічного здоров’я «Психосоціальна підтримка та психологічна допомога на всіх рівнях освіти», одним із завдань якого є підвищення фахової спроможності працівників психологічних служб закладів освіти. Вже позаду другий модуль та маса корисної інформації, нові орієнтири в роботі практичного психолога закладу освіти.

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...