27 січня 2023

Професійне самовизначення здобувачів освіти

     Профорієнтаційна робота в закладі освіти передбачає ряд етапів, серед яких первинними є інформаційний та діагностичний. Перед початком етапу психологічної діагностики схильності учнів до різних професій, необхідно провести активну психологічну просвіту. Сьогодні із учнями 11 класів працювали над темою "Професійне самовизначення: як правильно обрати професію".

26 січня 2023

Про соціалізацію для батьків

     Психологічна просвіта необхідна не лише для учнів чи педагогів, а й для батьків. Підтримка регулярного каналу інформування батьків підвищує ефективність роботи в напрямку розвитку особистості кожної дитини. Одним з важливих питань є проблема успішної соціалізації індивіда на кожному етапі його життя. 

20 січня 2023

"Мій внутрішній світ"

   На годині спілкування з учнями 5 класу продовжили роботу з пізнання власного внутрішнього світу, розуміння власних емоцій та способів збереження психічного здоров'я. Обговорили шляхи збереження позитивного емоційного стану у ситуаціях, які можуть призвести до порушення психоемоційного здоров'я. 

17 січня 2023

"Твоя сила"

     Підтримка закладів освіти МОН України, UNICEF та "Смарт Освіта" є неоціненною в теперішній час. Психологічна служба ліцею отримала прекрасну методичну допомогу для роботи практичного психолога. Зокрема, це практикум для дітей та підлітків "Твоя сила", авторка - Світлана Ройз. Видання містить ряд різноманітних вправ та підказок, які допоможуть дітям сформувати позитивну самооцінку, розвинути впевненість в собі та усвідомити власну внутрішню силу, навчать самостійно відновлювати "Сяйливу Силу" всередині себе.

13 січня 2023

Засідання команд психолого-педагогічного супроводу учнів з ООП

     Організація результативного інклюзивного навчання для учнів з ООП потребує постійного спілкування між батьками та педагогічними працівниками закладу. Цей аспект повноцінно забезпечується проведенням засідань команд психолого-педагогічного супроводу під час навчального року. Цей тиждень був дуже насиченим і не дивлячись на повітряні тривоги та постійні відключення енергії, протягом нього вдалося провести 12 засідань в змішаному форматі - як очно, так і дистанційно. 
    Як практичний психолог, мала можливість під час засідань надати результати корекційно-розвиткової роботи всім учасникам команди та обговорити зміну в динаміці розвитку кожного учня з ООП. Лише співпраця між педагогічними працівниками та батьками має позитивні результати для кожного учня. Завдяки тісному спілкуванню ми й досягаємо цих результатів. 

11 січня 2023

Антистрес-вправи для дітей

У межах Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, Міністерство охорони здоров’я пропонує вправи-антистрес від психотерапевта Сергія Міщука (Serhiy Mischook), які допоможуть збалансувати психоемоційний стан дітей.


"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...