16 грудня 2021

Семінар "Важливість індивідуального підходу для формування мотиваційного компоненту дитини з особливими освітніми потребами"

     Сьогоднішній шкільний день Кам'янського ліцею №1 відзначився проведенням семінару "Важливість індивідуального підходу для формування мотиваційного компоненту дитини з особливими освітніми потребами", участь в якому взяли практичний психолог Марина Іванівна Холоденко та асистенти вчителів ліцею: Людмила Сергіївна Кравець, Валентина Іванівна Гудзенко,  Лідія Анатоліївна Рябошапка та Оксана Володимирівна Ярема. 

      Окрім тематичнх виступів учасників, на семінарі було обговорено ряд питань, що стосуються безпосередньої роботи асистентів вчителів під час організації та реалізації інклюзивної освіти. Варто відзначити, що саме вдало підібраний індивідуальний підхід до дитини з урахуванням її ООП є рушійною силою для формування мотиваційного компоненту в навчальній діяльності дитини.


13 грудня 2021

Освіта для осіб з особливими освітніми потребами

    На минулому тижні в Кам'янському ліцеї №1 була проведена конференція для педагогічних працівників ліцею на тему "Удосконалення організації навчальної діяльності дітей з особливими освітніми потребами". 
    Під час заходу було обговорено ряд таких важливих питань, як особливості розвитку дітей з ООП, важливість врахування ООП учня під час підготовки до навчального процесу та побудови структури уроку. 
       Також звернули увагу на проблему реалізації індивідуального підходу до кожного учня з особливими освітніми потребами для покращення його соціалізації та навчання в закладі освіти. 

10 грудня 2021

Долоньки дружби від учнів Юрчиської філії

В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» для учнів 2 класів Юрчиської філії І ступеня Кам’янського ліцею №1 був проведений захід "Я вмію дружити!". Активні другокласники вражали своїм вмінням позитивно описувати один одного та креативно підходити до виконання вправ.
Приємною новиною стало те, що на запитання "Чи є у вас друзі у класі?" всі дітки разом відповили "А ми всі друзі один для одного!" Сподіваюся, що такі відносини будуть розвиватися лише в напрямку зміцнення, а "Долоньки дружби" їм допоможуть у цьому!

09 грудня 2021

"Я вмію дружити!"

     Сьогодні діти Кам'янської філії завітали до Кам'янського ліцею №1.  Учні 1 та 2 класу здійснили мандрівку до країни "Дружба" та визначали кольори, якими можна описати дружбу. Маленькі гості розповіли про своїх друзів та поділилися власними секретами міцної дружби. 

     Також учні познайомилися із помінчиком у вирішенні сварки та примирення - "долонькою дружби". Разом з дітьми визначили, що саме вміння просити вибачення допоможе зберегти дружні відносини під час конфліктів. 

08 грудня 2021

Безпечний простір. Стоп булінг!

    Учні 11 класу Кам'янського ліцею №1 стали учасниками тренігового заняття "Безпечний простір. Стоп булінг!", який був проведений спільно із головою громадської організації "Молодіжне об'єднання Нове покоління Кам'янщини" Антоном Юрченком. 

     Заняття відбулося з використанням елементів освітнього електронного курсу "Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе", який має на меті підвищити рівень конфліктологічної компетентності здобувачів освіти, вмінь і навичок вирішення конфліктів мирним шляхом, ненасильницької поведінки та громадянської позиції. 

07 грудня 2021

Подорож до країни "Дружба"

       Учні 4-В класу Кам'янського ліцею № 1 здійснили чарівну мандрівку до країни, де живуть справжні друзі. Разом ми говорили про те, хто ж такий справжній друг та які риси він має. Щирий, вірний, толерантний, чесний, доброзичливий, справедливий - ось таким є справжній друг для учнів. 

    Із задоволенням діти виготовляли свою "долоньку дружби". Саме ці долоньки залишаться з ними та будуть згадкою про те, як діяти у випадку сварки з другом.

06 грудня 2021

"Кіберзахищаємо себе в інтернеті"

      Починаючи з 29 листопада протягом трьох тижнів проходить проєкт "Освітній грудень", який включає в себе 3 різні теми - кібербезпеку в інтернеті, турботу про свої емоції та сексуальну просвіту. Учні 10 класів долучилися до перегляду відео-лекції "Кіберзахищаємо себе в інтернеті".

       Завдяки лекції, учні поглибили свої знання про персональні дані та переконалися у важливості турботи про них. Обговорили ситуації небезпеки з викрадення та користування персональними даними в мережі, а також дізналися про засоби приватності та приховані інструменти.

А попереду ще декілька неймовірно цікавих відео-лекцій, зареєструватися на які можна, підписавшись на телеграм-канал "Станція Молодість" за QR-кодом:

03 грудня 2021

"Я вмію дружити!"

Сьогоднішній день для учнів 4-А та 4-Б класу Кам'янського ліцею № 1 відзначився мандрівкою до чарівної країни "Дружба". Разом обговорювали хто ж такий "справжній друг", фантазували про країну "Дружба" та визначили як зробити дружбу міцною і надійною.

На завершення заняття кожна дитина виготовила власну яскраву "долоньку дружби" для примирення з другом у випадку сварки.


02 грудня 2021

Продовжуємо роботу з профілактики булінгу

    Продовжуючи профілактику булінгу серед учнівського середовища, спільно з головою громадської організації "Молодіжне об'єднання Нове покоління Кам'янщини" Антоном Юрченком проведено тренінг "Безпечний простір. Стоп булінг!" для учнів 11 класу Кам'янського ліцею №1. 

         Разом з дітьми розглядали різницю між булінгом та конфліктом, відзначили види булінгу та наводили практичні ситуації кожного з них. Зосередили увагу на найбільш поширених видах булінгу в учнівському середовищі та обговорювали наслідки вчинення булінгу для кожного його учасника.


"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...