12 травня 2022

Стрес як ресурс: міф чи реальність?

    В умовах сучасного життя кожен з нас перебуває в стресовому стані. Що ж відбувається в організмі під час стресової реакції? Мозок, сприймаючи загрозу, сигналізує наднирникам виділяти гормони стресу — адреналін і кортизол. Внутрішні резерви організму активуються, тому підвищується м’язова сила, швидкість реакції, витривалість та больовий поріг. Це важливі реакції, що допомагають організму боротися з джерелом небезпеки або втікати від неї. Коли загроза зникає, тіло повертається у розслаблений стан. 
      Разом з тим, постійне збільшення частоти серцевих скорочень, а також підвищений рівень гормонів стресу та артеріального тиску може негативно вплинути на організм, спричиняти проблеми із серцем та судинами. Тривалий стрес може збільшити ризик гіпертонії, інфаркту або інсульту.
     Стреси - часті супутники нашого життя, які важливо відслідковувати та навчитися ними керувати. Тому пропоную вам пройти самодіагностику стресового навантаження, метою якої є визначення стресового навантаження особистості на основі аналізу стилю життя. А також інформаційне відео про те, як можна використати стрес на власну користь. 
Тест 👇
https://docs.google.com/document/d/13UttHDwLxOQPJgbiwyt8NJqKmxQLRWQY/edit

Відео 👉  

Немає коментарів:

Дописати коментар

"Поговоримо про згуртування"

    Продовжуючи тематику формування безконфліктного середовища в закладі освіти, із шестикласниками говорили про важливість згуртування клас...