18 лютого 2022

Онлайн-семінар "Формування та підтримка позитивного психолого-педагогічного клімату між учасниками освітнього процесу"

Сьогоднішній день працівників Кам'янського ліцею №1 розпочався із проведення онлайн-семінару "Формування та підтримка позитивного психолого-педагогічного клімату між учасниками освітнього процесу", спікерами якого були працівники психологічної служби та асистенти вчителів закладу. Увага акцентувалася на важливості у формуванні та підтримці позитивного соціально-психологічного мікроклімату в колективі для підвищення ефективності роботи закладу. Також висвітлювалися основні аспекти у взаємодії асистентів вчителів, вчителів та батьків. 

Велика вдячність педагогічним працівникам, які долучилися до заходу та надавали зворотний зв'язок!  

 



  

14 лютого 2022

Анкетування «Моя думка про гендерну рівність»

Протягом минулого тижня в Кам’янському ліцеї№1 проводилося онлайн-анкетування, метою якого було визначити думку здобувачів освіти 9-11 класів щодо гендерної рівності. Також деякі питання анкетування були направлені на визначення стереотипів понять «гендерних ролей» в нашому суспільстві.

В опитуванні взяли участь 108 осіб. В результаті було виявлено, що поняття «гендерна роль» для деяких здобувачів освіти ототожнюється із ознакою статі та соціального статусу в суспільстві. Проте значна частина опитуваних все ж таки знає, що «гендерна роль» є ознакою ролі в суспільстві без посилань на стать людини.

Варто відмітити, що на питання «Чи необхідна наявність у закладі освіти уроків, на яких обговорюються питання гендерної рівності», 56,5% опитуваних відповіли «Так». Також деякі здобувачі освіти висловили думку щодо необхідності у онлайн-курсах з питань гендерної рівності.

Отже, пропоную більш детальніше ознайомитися із питаннями гендерної рівності за посиланнями:

1)             https://nssu.gov.ua/genderna-rivnist (Національна соціальна сервісна служба України)

2)             https://courses.prometheus.org.ua/courses/IRF/101/2015_T2/about (онлайн курс «Жінки та чоловіки: гендер для всіх»)

Вдячна всім, хто долучився до анкетування!

08 лютого 2022

Профорієнтаційна робота в закладі освіти - важливий пріоритет сьогодення

Робота практичного психолога в закладах освіти передбачає здійснення чималої психодіагностичної профорієнтаційної роботи із здобувачами освіти та педагогічним колективом, що потребує постійного вдосконалення знань, навичок та вмінь. Саме тому сьогодні й розпочалося навчання в Школі Кар’єрного Консультанта. Навчальний вебінар завершено і перший етап пройдено.

Школа Кар’єрного Консультанта, створена за моделлю bended learning (змішане навчання), має на меті  допомогти педагогічним працівникам освоїти принципи профорієнтації в реаліях швидкоплинних змін та оволодіти навичками проведення психодіагностики здобувачів освіти.

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...