30 листопада 2021

Безпечний простір. Стоп булінг!

"Безпечний простір. Стоп булінг!" - саме таку тематику мав тренінг, проведений спільно з головою громадської організації "Молодіжне об'єднання Нове покоління Кам'янщини" Антоном Юрченком для учнів 9 класу Кам'янського ліцею №1. 

Спільно з учнями знаходили корені насильства, обговорювали причини булінгу. Дискусія велася і щодо негативних наслідків для всіх учасників ситуації булінгу - жертви, булера та спостерігачів. Також зосереджували увагу на відповідальності за скоєння булінгу будь якого виду. 

29 листопада 2021

"Не мовчи!"

В рамках проведення акції «16 днів проти насильства» спільно із начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Кам’янської міської ради Коноваловою Іриною Володимирівною була проведена конференція «Дім безпеки. Стоп насильство!» для учнів 10 класів КЗ «Кам’янський ліцей №1». Метою заходу було розкриття поняття насильства, його видів та ознак, а також акцентування уваги на небезпеці домашнього насильства. Головним меседжем конференції стало гасло «Не мовчи!».

Учасники висловлювали свої думки щодо проблем насильства в сім'ї та суспільстві. Також розбирали ситуації та обговорювали причини і наслідки домашнього насильства.

23 листопада 2021

В скарбничку для саморозвитку...

 До уваги учнів 6 - 11 класів!

    "Станція молодість" - простір освітніх ініціатив у Київській, Миколаївській та Черкаській областях. Не один рік поспіль є організатором найрізноманітніших освітніх проєктів. Одним з таких проєктів є "Освітній грудень", який включає ряд онлайн-заходів щодо кібербезпеки в інтернеті, турботи про свої емоції та сексуальної освіти. 


      Усі організаційні питання, посилання та опитування публікуватимуться у телеграм-каналі "Станція Молодість" за посиланням QR:

18 листопада 2021

В скарбничку для саморозвитку...

Шановні здобувачі освіти!

Наближається щорічна акція “16 днів проти насильства”, яка проходитиме з 25 листопада по 10 грудня. Акцією передбачається ряд заходів, серед яких - профілактика насильства та булінгу.

Пропоную до вашої уваги освітній електронний курс “Вирішую конфлікти та будую мир навколо себе”, який має на меті підвищити рівень конфліктологічної компетентності здобувачів освіти, вмінь і навичок вирішення конфліктів мирним шляхом, ненасильницької поведінки та громадянської позиції. 

Курс дуже цікавий, містить ігрові та доступні завдання для коного з вас! 

Долучайтесь до команди з питань вирішення конфліктів мирним шляхом та пропаганди ненасильницької поведінки до оточуючих!

Посилання на курс:    

https://la-strada.org.ua/onlajn-navchannya


16 листопада 2021

Вітаю на моєму особистому блозі!

Сподіваюся, що кожен відвідувач зможе знайти тут щось цікаве та корисне для особистісного розвитку. Буду вдячна за зворотній зв'язок!


ХОЛОДЕНКО МАРИНА ІВАНІВНА
практичний психолог Кам'янського ліцею №1

Освіта:
1. Черкаський національний університет ім. Б.Хмельницького, спеціальність "Хімія"
2. Черкаський національний університет ім. Б.Хмельницького, спеціальність "Психологія"

Посилання на методичну сторінку: https://vseosvita.ua/user/id681169

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...