26 травня 2023

Засідання команд психолого-педагогічного супроводу

     Протягом тижня відбулися підсумкові засідання команд психолого-педагогічного супроводу учнів з особливими освітніми потребами. Під час зустрічі обговорювали результати корекційно-розвиткової роботи, підбивали підсумки в навчально-виховній діяльності учнів з ООП. Важливим питанням було визначення забезпечення індивідуальної освітньої траєкторії учнів на наступний навчальний рік. Велика вдячність всім педагогам за плідну та активну роботу, а батькам за співпрацю!

25 травня 2023

Година психолога

     Продовжуючи роботу з реалізації проєкту DocuClub разом з учнями 10 класу переглянули фільм французького режисера Ісмаеля Жоффруа Шандуті «Пранкнули». Після перегляду фільму разом з учнями обговорили головну ідею автора, визначали ті емоції, які викликала стрічка. Школярі активно дискутували та ділилися своїм досвідом участі в онлайн-іграх. Захід реалізовується ГО «Молодіжне об’єднання Нове покоління Кам’янщини» та проводиться спільно із Кам'янським ліцеєм №1.

20 травня 2023

Сектор психолога на "Відкритому уроці з футболу"

     19 травня на міському стадіоні «Авангард» відбувся «Відкритий урок з футболу», сприяючи об'єднанню та підтримці. Заходу надали підтримку Українська асоціація футболу, Черкаська обласна асоціація футболу та Відділ ОКМС виконавчого комітету Кам'янської міської ради.
Програмою заходу передбачено 6 секторів, одним з яких був сектор психолога. Разому з учнями працювали над розвитком навичок толерантного ставлення один до одного, активній роботі в команді. Розвивали уяву та творче мислення, засвоювали навички релаксації.

15 травня 2023

Година психолога

      Перед учнями 6-Б класу сьогодні стояло нестандартне завдання. Кожен мав виконати пропоновані письмові вправи: на встановлення логічної відповіді та визначення зайвого серед пропонованого. Продемонструвавши своє логічне та креативне мислення, діти чудово справилися із усіма завданнями. 


10 травня 2023

І знову в гості до першачків

   На кінець навчального року повторно відвідала учнів перших класів з метою повторної діагностики завершення адаптаційного процесу. Також з учнями говорили про емоції, працювали над страхами та створювали магічні ключі, які замикають наші страхи у будиночки.




02 травня 2023

В скарбничку самоосвіти

    Сьогодні мала насолоду спілкуватися із доктором психологічних наук, професором кафедри психокорекційної педагогіки Діною Іванівною Шульженко, яка є однією із перших українських науковців, що працюють в напрямку діагностики та корекції дітей з розладами аутистичного спектру на території нашої держави. Консультування із професіоналами своєї справи є безцінним досвідом для кожного, хто дбає про власний професійний ріст.
 

"Ти як?" - цикл уроків з піклування про ментальне здоров'я

   На цьому тижні психологічна служба ліцею розпочала роботу над важливим аспектом сьогодення - розвиток навичок боротьби зі стресом та трив...